DE TOEKOMST

Iedereen wil horen dat alles goed komt en dat komt het ook een keer maar niet de komende jaren, ja, niet leuk, ik weet het, iedereen zegt steeds ‘waarom ben je zo negatief?’. Waarom ben jij zo naïef? kan ik ook zeggen. Kijk, dat je kleine kinderen steeds zegt dat alles goed is en dat alles goed komt, natuurlijk, maar volwassenen, kom op zeg. Als ik een mooie toekomst voorzag voor de komende jaren zou ik dat zeker zeggen maar het lijkt me praktisch onmogelijk, ik beredeneer wat er komen gaat en dat vertel ik, daar heeft u wat aan want stel dat ik gelijk krijg, en daar ga ik vanuit, dan bent u beter voorbereid dan wie dan ook op wat komen gaat. Aan de hele tijd een positief verhaal heeft u niks.

Laat ik beginnen met iets onschuldigs wat toch belangrijk is voor financiële beslissingen, inflatie of deflatie. Want dit is toch wel iets wat iedereen bezig houdt niet? Sommige naïeve mensen denken dat er deflatie komt, forget it. Ik geef niet graag gratis goede informatie weg maar doe het nu toch eens een keer.

De overheden zijn zo onvoorstelbaar gi-gan-tisch groot en allemaal links als ik weet niet wat, allemaal Keynesiaans, er is geen twijfel, ze kunnen altijd inflatie creëren. Ze printen gewoon geld bij en stellen ambtenaren aan, op die manier komt het dus in de economie want dat is het probleem zeggen deflatisten en daar zit wel wat in maar dit is de oplossing, naast het instellen van allerlei regelingen, geld voor je oude auto, geld voor isolatie van je huis, 90 grote bouwprojecten worden nu gefinancierd!! Dit levert de bouwondernemingen 100′en miljoenen op, banken worden gered, het wordt er met miljarden in gepompt.

INFLATIE IS EEN ZEKERHEID MAAR NIET OP ELK GEBIED. Het kan best zijn dat we INFLATIE krijgen van voedsel, lonen en medische kosten maar DEFLATIE van reguliere aandelen en huizen. Maar stel dat ik nou fout zit en er komt algehele deflatie, no problem voor goud, goud stijgt omdat er geen vertrouwen meer is in de overheid, in de economie, omdat mensen zich onzeker voelen. Inflatie of deflatie is irrelevant.

Maar niet voor de gepensioneerde.. die worden echt keihard geraakt door inflatie en daarom komt het ook, dat is logica, pensioenen zoals we die in het Westen willen kunnen niet, je kan niet 30 jaar werken en dan 30 jaar een mooi pensioen krijgen, dus zal daar iets mee gebeuren en dat is inflatie. En een combinatie van inflatie en deflatie klopt dan ook want pensioenfondsen worden ook geraakt daardoor, de reguliere aandelen waar ze in zitten dalen terwijl de kosten van dagelijks levensonderhoud stijgen, een ramp voor pensioenen inderdaad. Als u gepensioneerd bent en u koopt voor zeg Euro 50.000 goudaandelen dan is dat uw verzekering, gaat alles straks weer goed, prima, krijgt u gewoon uw pensioen en zal het niet goed gaan met de goudaandelen, dat was uw verzekering, prima. Gaat het straks toch fout, waar ik 99% zeker van ben, dan zal die Euro 50.000 in goudaandelen straks een klein fortuin zijn en RUIMSCHOOTS UW VERLIES IN KOOPKRACHT DOOR INFLATIE COMPENSEREN. Denk er maar eens over na.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s