DE RIJKEN ZULLEN DEZE KEER OOK GETROFFEN WORDEN, DE BURN UP

Er komt een burn up, ik zal het uitleggen. Hoe beter je de geschiedenis bestudeert hoe duidelijker wordt dat we steeds zaken herhalen.

Vooral oorlog, corruptie en financiële mania zijn populair. Ook denken dat je bij een ‘speciale’ generatie hoort.

Een wijze Griek zei ‘als we niet leren van de geschiedenis zijn we als kinderen’. Ik moet zeggen dat dat erg van toepassing is op de babyboomers en hun kinderen. Ze denken bijna zonder uitzondering dat alles zo doorgaat als het nu gaat maar de geschiedenis leert ons dat dat niet hoeft.

U heeft Euro 750.000 op uw rekening? Euro 2.000.000 mln.? Euro 50.000.000? Mooi. In de jaren ’30 had u niks hoeven doen. Waarom niet? Omdat geld vastzat aan goud, het kon dus niet bijgedrukt worden. Maar nu is dat niet meer zo en kan de overheid bijdrukken en bijdrukken wat ze willen en dat zullen ze ook doen als ze het nodig vinden. Wanneer vinden ze het nodig? Als de economische groei eens wat tegenvalt of er geen groei is want economische groei is heeeeelllllllllll belangrijk beste kijkbuiskindertjes, economische groei is veel belangrijker dan mooie huizen bouwen met wat groen, lage criminaliteit, baby’s die lekker bij mamma zijn in plaats van bij vreemden ergens op een zeiltje achteraf. Het zit in het hoofd van de totaal incompetente ambtenaren en politici, economische groei, dat moet, geld bijdrukken om dat te realiseren, geen probleem, zullen ze geen 2 sec. over nadenken. Vervelend voor de rijken. Als de geldhoeveelheid verdubbelt wordt is je kapitaal in één keer gehalveerd.

In plaats van een depressie zoals in de jaren ’30 wordt dit een depressie zoals die er nog nooit geweest is maar die het meeste lijkt op de situatie in Weimar Duitsland en Zimbabwe, een burn up. De overheid zal de persen laten draaien en de economie op gang proberen te krijgen door geld uit te delen, onmogelijk maar HET probleem op aarde van de mensheid, stront drijft naar de top en stront regeert, dus kun je 99% zeker zijn dat er een burn up komt.

We hebben vanaf 1945 tot nu ‘geluk’ gehad dat de kapitalisten zo onvoorstelbaar veel welvaart gegenereerd hebben dat de socialisten, wat een naam, makkelijk mee konden liften met smerige baantjes als ontwikkelingswerker, beleidsambtenaar, inburgeringsmedewerker etc. etc. maar er zijn er te veel en daar kwamen dan de banken bij die gered moesten worden. Het lijkt me niet meer in stand te houden maar ik kan het natuurlijk fout zien. Hoe dan ook, als je rijk bent en je dekt je niet in middels OP Z’N MINST het kopen van goud en goudaandelen dan leef je in een droomwereld. Maar dat is stap 1, stap 2 is nodig als zaken gaan zoals ik denk dat ze gaan, de kans daarop lijkt me groot want ik heb met alles tot nu toe gelijk gekregen dus waarom niet met het logische vervolg op de burn up? Hemmingway; ‘first they inflate the currency, then they take the nation to war’. Dat zou kunnen gebeuren en deze keer zal Nederland er ook niet lekker van af komen, het hoe en waarom leg ik haarfijn uit aan de deelnemers aan de plus service voor een eenmalige vergoeding, expliciet eenmalig.

Advertisements