DE ZAK MET Z’N PAKJE SHAG

Het was 1998, op de top van de nieuwe Internethype. Via m’n peperdure accountant kreeg ik een klant toegespeeld, een Internetbedrijf. De eigenaar was een vriend van mijn accountant. We spraken af bij hun kantoor in Driebergen, hij had een hele verdieping afgehuurd waar zo’n man of 20 rondliepen, allemaal binnen praktisch een jaar aangenomen. De man zelf was een onsympathiek figuur in een spijkerjasje met een pakje shag. Ik moet zeggen dat de meeste mensen juist wel sympathiek zijn en dat dit een uitzondering was. Hij zat achter z’n bureau met niet eens meer een arrogante houding, nee, daar was hij al bovenuit gestegen, hij was gewoon een ondernemer die iets fantastisch deed en automatisch steenrijk zou worden, wat maar bijzaak was natuurlijk, het aanzien in de gemeenschap, het gigantische bedrijf met straks 100 man in dienst waar hij ‘s ochtends zou komen aanrijden, daar draaide het natuurlijk om.

2002, we hadden nog één keer een afspraak ergens op een zolderkamertje in Utrecht waar de zak zat met een vage assistent. Wat hij deed? Degenen die weten hoe de wereld in elkaar zit raden het al, iets voor de overheid. Hij maakt plattegronden die gemeenten dan weer op hun website konden zetten. Dit zag ik bij talloze Internetbedrijven uit de hypetijd, allemaal doen ze na 2000 ‘iets’ voor de overheid, plattegronden, invulformuliertjes, enquetes, websites etc. waar de toegevoegde waarde 0 van is. Gewoon communistisch werk wat iedereen blijkbaar normaal vindt. Ik schat de IT sector voor minimaal 50% op de overheid draait. Gek he dat het begrotingstekort zo hoog is. Gek he dat de OZB zo hoog is. Gek he dat gemeenten geld tekort komen.

En dit is dan één voorbeeld, we hebben nog de asielzoekersindustrie, overbodige wegenbouw, overbodige andere bouw, schoolindustrie, adviesindustrie etc. etc. etc. etc. etc.

Misschien zien anderen het ook maar denken ze dat het allemaal kan. Het kan niet en dit gaat verschrikkelijk eindigen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s