PENSIOENEN WORDEN EEN RAMP

Pensioen’beheerders’ hebben geen idee waar ze mee bezig zijn. Je ‘studeert’ economie, bedrijfskunde of op z’n best econometrie, je maakt modellen, je haalt pensioengeld binnen maar hét grote probleem is dat al deze mensen natuurlijk met maar één ding bezig zijn, even denken, bent u wereldwijs, niet verder lezen, eerst iets verzinnen, iets bedacht? Wat dacht u van hun eigen carrière? Hun eigen portemonnaie? Ja hè, ja, hun positie binnen het bedrijf, omhoog komen etc. niks mis mee, probleem is wel dat ze eigenlijk voor iemand anders z’n geld moeten zorgen maar ja, dat interesseert ze geen reet, geen ene zak, ja, ik laat me nu even heel ordinair uit om u met opzet te schockeren. Beste mensen, word nou een keer volwassen. Niemand interesseert het wat er met u en uw geld gebeurt, de verzekeringsmaatschappij niet, de bank niet, mij niet. U moet het zelf doen of u moet het laten doen door iemand waar u een rotsvast vertrouwen in heeft, maar die bestaan bijna niet. Een andere optie is meekijken bij iemand zoals ik die wel enorm heeft nagedacht en in iets totaal anders belegt dan de massa en dan maar zelf een beslissing nemen.

Al die ‘verzekerings’maatschappijen hebben in de jaren ’90 en begin jaren 2000 KAPITALEN verdiend met het afsluiten van die verschrikkelijke woekerpolissen. Wist u dat sommige verkopertjes bij verzekeringsmaatschappij X, ik zal de naam niet noemen, soms Euro 10.000 per pensioen woekerpolis kregen? Een gesprekje van een uurtje, wat mooie folders, alles leuk brengen en hup Euro 10.000 verdiend.

Nou zitten we dus met die ‘verzekerings’maatschappijen die vanaf de jaren ’90 tot nu de boot volgeladen hebben met aandelen en obligaties. Gek he dat de beurs zo gestegen is en de rente zo gedaald….. dat hangt natuurlijk 1 op 1 met elkaar samen. Maar nou komt ‘het leuke’ gedeelte, de idioten hebben geen idee waar ze mee bezig zijn en het interesseert ze waarschijnlijk ook niks. Ze hebben al die tijd ingekocht, nou wordt het langzaam tijd om mensen pensioen te gaan betalen, de babyboomers….. Maar ho, wacht even.. ze hebben 15 jaar lang ingekocht en de koersen opgestuwd, wat gebeurt er nou als ze nu moeten gaan verkopen???? JUIST, EEN TOTALE INEENSTORTING VAN DE BEURZEN EN OBLIGATIEMARKTEN.

Mensen, sprookjes bestaan niet, het is een keiharde wereld. Luister niet naar mij, maak je eigen redenaties maar spreid op z’n minst je risico want we gaan onvoorstelbare tijden meemaken. Degenen die niet in goud en goudaandelen zitten zullen een heel, heel, heel groot probleem hebben. Mijn mening, 8 jaar over nagedacht, alles beredeneerd, alles teruggebracht tot de kern.

En dit gaat alleen nog maar over geld. Als dat hele kaartenhuis is ingestort begint de ramp pas echt……… ik leg de plus abonnees dit heel nauwkeurig uit, wat gaat er gebeuren, waar kun je aan toetsen of ik gelijk heb, waar is het straks veilig etc. etc.

Advertisements