ZEER STERKE TOT HYPERINFLATIE EN DEFLATIE

Komt er inflatie of deflatie? Dit is wat iedereen bezig houdt en terecht. Deflatie zou er komen als er geen overheden waren. Ik ben het eens met veel argumenten van het deflatie kamp en als er geen overheid was dan zou er echt deflatie komen maar we hebben wel overheden en die zijn ook nog eens extreem groot. Maar dat er geen algehele deflatie komt wil nog niet zeggen dat er helemaal geen deflatie zal komen. Er zal wel deflatie komen maar dan specifiek van reguliere aandelen en huizen. Waarom? Omdat daar al onvoorstelbare hoeveelheden geld in goede tijden in gepompt zijn, die zijn bijna niet meer omhoog te inflateren of de overheid moet het geld echt gaan uitdelen, wat ze nu al voor een deel doen trouwens. En omdat pensioenen niet kunnen zoals we die in het Westen willen, 30 jaar werken, 30 jaar als een prins leven, vergeet het mensen, het kan niet, dus zullen de bezittingen van gepensioneerden waarop ze ingezet hebben voor hun pensioen moeten dalen, dat is logica.

Er komt dus een heel vervelend scenario, speciaal voor gepensioneerden. Zaken waar zij hun geld in gestopt hebben zullen dalen, zaken die ze moeten kopen zullen stijgen. Dat is dus voornamelijk voedsel.

We zitten trouwens allemaal in een vervelende situatie als de prijzen van voedsel gaan stijgen want zorg maar eens dat je salaris meestijgt!! Bij de overheid zal dat wel lukken maar niet elk MKB bedrijf zal automatisch met de inflatie mee salaris kunnen uitbetalen. Je zal maar bij een klein bouwbedrijf werken.

Het is dus zaak om zeer, zeer, zeer slim te zijn en je risico’s aan alle kanten in te dekken. Goudaandelen zijn volgens mij een hele goede keuze omdat goud tegengesteld beweegt aan de economie, als alles goed gaat stijgt goud niet veel maar als voor steeds meer mensen duidelijk wordt in wat voor smerige oplichtersmaatschappij we zitten en geld steeds minder waard wordt omdat de overheid, terecht, niet meer vertrouwd wordt dan moet je goud hebben. En dan heb ik het nog niet eens over oorlogsdreiging.

Dalende prijzen; huizen, reguliere aandelen

Stijgende prijzen; voedsel, goud.

Advertisements