GOUD

Goud is altijd een betaalmiddel geweest en een medium om waarde mee vast te leggen voor langere tijd, zeer lange tijd, duizenden jaren. Vele malen is geprobeerd om met papiergeld verder te gaan en elke keer is het mislukt. In China, Frankrijk, Duitsland, bijna alle Midden Oosten en Afrikaanse landen. En bij ons zal het zeker ook mislukken. Waarom? Omdat de overheid papiergeld fantastisch vindt, ze kunnen bijdrukken wat ze willen, nu kan het zelfs nog makkelijker via de computer. Dit garandeert waardeverlies van geld. Maar het kan nog veel extremer, stel dat er oorlog komt, dan kan het zijn dat papiergeld niks, helemaal niks meer waard is omdat er gewoon geen overheid meer is en papiergeld is alleen maar wat waard als er 1. een overheid is en 2. als mensen vertrouwen hebben in die overheid. Dat zijn 2 voorwaarden, goud heeft geen voorwaarden. Wat betreft het eerste, als er echt een grote oorlog komt dan is er geen overheid meer, weg geld. Wat betreft 2, heeft u nog vertrouwen in de overheid?

En dan dit nog even. Ik geef u een miljoen Zweedse Kronen voor Euro 100.000. Wilt u dat? Nee, ik zou het ook niet willen. Wilt u uw kapitaal in een vreemde valuta? Nee, besef dan wel dat voor de meeste mensen onze valuta weer vreemd zijn. Goud is overal een betaalmiddel.

En denk niet dat we met goud als betaalmiddel niet gewoon zo door kunnen leven, we kunnen gewoon bankrekeningen houden en betalen met briefjes en muntjes alleen moet alles wel inwisselbaar zijn voor goud. Net zoals tot de jaren ’70 het geval was. Gewoon heel praktisch, ik ga er vanuit dat we over ongeveer 10 jaar allerlei nieuwe munten hebben die gedekt worden door goud, degenen die dan het oude papiergeld hebben die kunnen daar niks meer mee, als je goud hebt dan behoud je de waarde van je kapitaal. Als u me niet gelooft investeer dan in goud met eerst een niet te groot deel van uw kapitaal en kijk hoe het gaat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s