FOTO PORTEFEUILLE

Ik krijg af en toe mailtjes van mensen die niet geloven dat dit rendement echt is. Dat vind ik een goede reactie, geloof niemand zomaar, zeker niet in de beleggingswereld. Maar het rendement is echt. Bedenk goed dat aandelen niks, niks, niks doen en dan ineens onvoorstelbaar stijgen. Weet u nog eind jaren ’90 met de AEX en Aegon, KPN en al die flutbedrijven? Ze deden nooit wat en ineens stegen ze enorm. ‘Professionele’ beleggingsadviseurs maken u wijs dat je rustig en voorzichtig voor een rendement van zo’n 8% per jaar moet gaan, klinkt goed he, TOTALE ONZIN. Aandelen geven niet voorzichtig elk jaar 8% rendement, nee, ze knallen naar beneden, omhoog, doen niks, het gaat alle kanten op, dat is een van de redenen waarom beleggen zo moeilijk is. Je moet op het juiste moment in de juiste aandelen zitten en nu is de tijd gekomen van goud en goudaandelen, zo simpel is het.

Onderstaande aandelen zijn een deel van mijn portefeuille, enige zijn eind 2008 gekocht toen ik begon met deze portefeuille, sommige later, sommige waar ik enorm veel van verwacht zelfs nog november 2010. Het rendement is hoger dan op de foto omdat ik de aandelen eerst via ABN gekocht had maar deze ‘deskundige’ mensen gaven aan dat ze geen margin geven op goudaandelen, nee, daarvoor moest ik Aegon, Philips en Fortis hebben, op die ‘degelijke’ aandelen wilden ze gerust 40% margin geven, het bewijst wederom wat ik steeds zeg, het interesseert ze niks, ze snappen niks, het doet er niet toe, ze pakken transactie-, en wat flut’advies’kosten en dat is het. Goud zal weer zijn belangrijke rol als geld gaan spelen en goudaandelen die het uit de grond halen zullen daar van profiteren.

Uiteraard krijgen degenen die het plus advies afnemen, de andere categorie zit vol, een regulier screenshot van de portefeuille, met de namen van de aandelen.

Klik op de foto voor een groter formaat.

Advertisements