GEPENSIONEERD? VERPLICHT PENSIOENFONDS? EEN LOGISCH ADVIES

Uw pensioenfonds zit in reguliere Amerikaanse aandelen, in Aex aandelen, in obligaties. WAAROM ZOU U DAN ALS PARTICULIER OOK NOG EENS DEZE AANDELEN KOPEN? U zet dan alles op één paard, alles MOET dan goed gaan, er is geen andere optie, de economie moet goed doordraaien, de rente mag niet stijgen, dan dalen de obligaties, er mag geen grote onrust komen. Als u zelf goud en goudaandelen koopt spreidt u uw risico.

Dit is zo simpel, zo eenvoudig, pure logica. Kent u iemand die u deze eenvoudige waarheid ooit heeft uitgelegd? Waarschijnlijk niet. Weet u waarom niet? Omdat bijna alle adviseurs in hun hoofd wat beleggen betreft vastzitten in de periode 1995/ 2000. Die periode was blijkbaar zo fantastisch dat ze nog in een soort heroïne verslaafdenroes zitten van ‘ooohhh, de jaren ’95/ 2000, oooohh, dat was zo fantastisch, zo moet het zijn’. Sorry, iets anders kan ik er niet van maken. Maar dit was maar 5 jaar van de duizenden jaren dat de mens op aarde rondloopt. Dat was niet de norm.

Dus voor uzelf, vergeet die tijd, het was leuk maar nu komen er andere tijden en geloof mij niet maar denk logisch na, want goud en goudaandelen kopen terwijl dat smerige, verplichte, pensioenfonds maar wat doet, dat is logica, dat is verstandig en zo weet ik nog wel wat eenvoudige, logische, verstandige dingen om te doen maar dat houd ik voor degenen die betalen, ook logisch en eerlijk. Eerlijk.. weet u nog dat ouderwetse woord van vroeger. Het lijkt wel alsof je een sukkel bent als je iets eerlijk doet in onze maatschappij, licht je de boel op dan is dat stoer, ver verwijderd van een echte academische cultuur van iets goed doen, iets bereiken, zeer dicht bij de fake academische cultuur die vanaf de jaren ’70 ontstaan is van iedereen is gelijk, iedereen een diploma, iedereen een fake sociale studie. Zou daar de basis liggen van hoe onze maatschappij er nu voor staat? Het zou kunnen. Goud lijkt me een goede bescherming tegen deze cultuur.

Advertisements