MIJN INFO

Beste lezer,

Wat betreft enkele algemene eigenschappen die ik normaal vind en waar ik altijd van uitga dat degenen met wie ik zaken doe ze ook hebben;

– ik houd me altijd aan afspraken

– ik stel zaken altijd voor zoals ze ook echt zijn, ik ga niet dingen mooier maken.

Ik merk helaas dat in ondermeer de financiële wereld deze twee zaken sinds zo ongeveer 1995 van 0 en generlei waarde zijn. Liegen en bedriegen, alles binnen de regeltjes van de wet en de mooie contracten natuurlijk, zijn de norm geworden. Ondermeer daardoor is er een hele kleine lichte financiële teruggang geweest in 2008, de dramatische journalisten hebben dit in navolging van de banken die geld van de overheid wilden een crisis genoemd, en gaat er binnenkort echt het een en ander gebeuren.

Sinds 2000 bestudeer ik de aandelenmarkten in combinatie met de geschiedenis, sinds 2002 goud en goudaandelen.

Wat me opvalt is dat er zo on-voor-stel-baar veel regelmaat zit in wat we als mens doen. Een wijze Griek zei ooit ‘als we de geschiedenis niet bestuderen zijn we als kinderen’ en dat was al meer dan 1000 jaar geleden. Daarna is er zo ontzettend veel meer geschiedenis geschreven, zoveel gebeurt en zo weinig geleerd.

We herhalen nu de jaren ’20 en ’30 maar ook de Romeinse tijd. Wist u dat de Romeinen al speculeerden met huizen? Dat ze al een enorme groep in de samenleving hadden die niet werkte? Maar wist u ook dat in 1929 maar zo’n 1% van de Amerikaanse bevolking speculeerde met aandelen? Nu is de hele wereld direct of indirect via pensioenen bezig met aandelen of andere beleggingsinstrumenten om over de leningen en hypotheken nog maar te zwijgen.

Ik ben 43, beleg nu 12 jaar en met enig succes. Drs, aan de UVA gestudeerd, niet dat dat veel zegt maar soms nog iets, hoe dan ook, veel belangrijker dan dat heb ik elk aandeel dat ik aanbeveel. Uw enige garantie dat ik m’n uiterste best doe om te winnen in dit vreselijk moeilijke gebeuren van beleggen. U moet heel goed beseffen dat de financiële wereld van een vehikel dat de echte economie stimuleert verandert is in één grote oplichterij waarbij het alleen nog maar draait om transactiekosten binnenhalen en advieskosten.

Ik doe daar niet aan mee, ik mag daar volgens de wet niet eens aan meedoen ook al zou ik het willen, ik mag geen beleggingsadvies geven. Daarom kunt u ook alleen ter lering mijn selectiecriteria ontvangen waarop ik goudaandelen selecteer met ter verificatie of deze criteria in de praktijk ook werken mijn portefeuille met goudaandelen. Of u aandelen koopt en welke is volstrekt uw eigen verantwoordelijkheid.

Ik begrijp die wetgeving trouwens niet helemaal, ik mag geen beleggingsadvies geven, een bank of verzekeringsmaatschappij of investeringskantoor wel. Maar als u daar uw geld verliest, wat constant gebeurt natuurlijk. Heeft u dan extra rechten of zo vergeleken met als u naar een niet bank zou luisteren? Nee. Dus wat is die wetgeving waard voor de particulier? Volgens mij niets. Voor de financiële wereld is het wel goede wetgeving want ze beschermen een markt. Wie lobbyt er bij de overheid? Valt het kwartje?

info@goudaandelen.nl

tel. 020 7721373

Advertisements